abonneren

Apple klaagt Samsung aan over Galaxy telefoons en tablets

Het valt niet te ontkennen dat Samsung bij het ontwerp van de iconen op het menuscherm wel erg goed naar Apple heeft gekeken. Reden voor Apple om Samsung aan te klagen voor het kopiëren van hun ontwerpkenmerken.

Volgens een bericht van Reuters zou Samsung bij de Galaxy telefoons en tablet de Apple iPhone en iPad slaafs kopiëren. Samsung gebruikt voor de Galaxy telefoons en tablets Android als besturingsysteem. Toch is het vooral Samsung die in de gebruikersinterface vierkante iconen met afgeronde hoeken gebruikt. Dit lijkt wel heel erg veel op het uiterlijk van de Apple interface.

Op dit moment is Samsung ongeveer de enige serieuze concurrent van Apple op tabletgebied. De Galaxy Tab is een van de weinige succesvolle Android-tablets tot nu toe. Logisch dat Apple goed in de gaten houdt wat zijn belangrijkste concurrent uitspookt. Ook houdt Samsung goed in de gaten wat Apple doet. Zo paste Samsung het ontwerp van de 10-inch tablet snel aan nadat de iPad 2 uitkwam, door hem dunner te maken dan de iPad 2.

Het is de vraag of het in dit spel van patentclaims tussen de telefoonfabrikanten daadwerkelijk tot een rechtszaak komt. Samsung is een belangrijke leverancier van onderdelen voor Apple. De kans is groter dat het op de één of andere manier geschikt wordt. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: