abonneren

Apple blokkeert verkoop Samsung Galaxy Tab

Met uitzondering van Nederland is het Apple gelukt om de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 10 voorlopig in de rest van de Europese Unie te blokkeren.

Een rechtbank in het Duitse Dusseldorf heeft, op basis van een aanklacht van Apple over de vermeende schending van patentrechten, besloten dat de Galaxy Tab 10.1 vooralsnog niet in de EU verkocht mag worden. Nederland vormt hierop een uitzondering omdat bij ons andere regels gelden, waardoor er door Apple in Nederland een procedure aangespannen moet worden.

Volgens Samsung is de uitspraak gedaan zonder Samsung te horen en zonder dat Samsung de gelegenheid heeft gehad om tegenargumenten aan te dragen. Volgens Samsung zal het dan ook niet moeilijk zijn de om de uitspraak ongedaan te maken. De uitspraak geldt in ieder geval niet voor landen buiten de Europese Unie.

Volgens Webwereld is er vandaag een kort geding in Den Haag waarin Apple zal proberen de verkoop van de Galaxy 10.1 ook in Nederland te laten verbieden. De uitspraak van de Duitse rechter is gebaseerd op het uiterlijk van de Galaxy Tab. Die lijkt te veel op de iPad 2. Over de hardware en de software lopen afzonderlijke gerechtelijke procedures.

Eerder al heeft Samsung op basis van een juridische procedure in Australie ingestemd met een voorlopige uitstel van de introductie van de tablet in Australie.

Vanmiddag houdt Samsung een persintroductie van de Galaxy Tab, wellicht horen we dan meer.

Via: Weltonline

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord