abonneren

Apple bereidt eigen verkeersdienst voor

Apple gaf gisteren officieel commentaar op de logbestanden met locatiegegevens, die zowel op de iPhone als in de backups van iTunes terug te vinden zijn. Zoals verwacht haalt Apple geen rare fratsen uit met de gegevens, maar worden ze gebruikt om de Skyhook-locatiedienst te ondersteunen.
Interessant is wel dat Apple aangeeft dat het ook anonieme gegevens verzamelt voor een toekomstige verkeersdienst.

 

Letterlijk is de volgende vraag en antwoord te lezen in de officiƫle mail van Apple:

Q: What other location data is Apple collecting from the iPhone besides crowd-sourced Wi-Fi hotspot and cell tower data?
A: Apple is now collecting anonymous traffic data to build a crowd-sourced traffic database with the goal of providing iPhone users an improved traffic service in the next couple of years.
 

Deze uitlating lijkt in lijn met eerdere anonieme geruchten, dat de relatie tussen Apple en Google zodanig verslechterd is dat Apple afstand zou willen doen van Google Maps op de iPhone en iPad. Het zou goed kunnen dat Apple in iOS 5.0, dat later dit jaar zal verschijnen, al overstapt op een eigen kaartendienst. Een ontwikkelaar vond in een crash log bewijs van het bestaan van iOS 5.0 en aangezien het crash log aanduidde dat er een probleem was met de locatiebepaling/kaartendienst, zou dit mogelijk kunnen duiden op het gebruik van een nieuwe dienst in iOS 5.0.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord