abonneren

Android-tablets: weinig content en onvoldoende prestaties

Onvoldoende prestaties en te weinig content is de oorzaak van de matige belangstelling voor Android-tablets volgens de fabrikanten. Een te verwachten reactie op de door de topman van Nvidia gedane uitspraken over het uitblijven van succes bij de Android-tablets.

Volgens de tabletfabrikanten zijn er veel applicaties voor Android 2.x die niet blijken te werken op Android 3.0. Dit terwijl een app voor de iPhone vrijwel altijd werkt op de iPad. Door het beperkte aantal apps voor Android 3.0 zijn er simpelweg te weinig apps om de vraag naar Android 3.0-tablets te stimuleren.

Nvidia CEO Huang Jen-hsun noemt de te hoge prijzen en de marketing van de tablet-fabrikanten de oorzaak van de slechte verkoop van de Android-tablets.

De door website Digitimes genoemde bronnen bij de fabrikanten geven toe dat ook de marketing- en prijsstrategie de verkopen van de Android 3.0-tablets niet stimuleren. Het pushen van de Android-tablets is noodzakelijk om te voorkomen dat Apple een nog groter marktaandeel krijgt.

Android 3.1
De komst van het door Google aangekondigde Android 3.1 zal veel van deze problemen oplossen. Verwacht wordt dat de tweede helft van 2011, met de komst van Android 3.1, de competitie pas echt losgaat.

Via: Digitimes

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord