abonneren

Android Market groeit ruim 800% in een jaar

Android kan gerust het snelst groeiende mobiele platform worden genoemd. De groeicijfers van het besturingsysteem van Google zijn het afgelopen jaar indrukwekkend.

Er zijn nu meer dan 250000 apps beschikbaar in de Android Market en er zijn ondertussen miljoenen Androidtoestellen in gebruik. Wie had dit bij het verschijnen van Android in 2008 kunnen voorspellen?

In 2009 behaalde de Android Market een omzet van 11 miljoen dollar. In 2010 was dat al 102 miljoen dollar. Ondanks deze enorme groei is Apple’s App Store nog steeds marktleider op het gebied van mobiele apps. Apple heeft een marktaandeel van 83 % in de verkoop van alle mobiele apps. Dit betekent een omzet van 1,8 miljard dollar. Hierbij vergeleken valt de omzet van Android van $102 miljoen nog in het niet. Android moet het nog doen met een mager 4,7 % marktaandeel. In een ander perspectief bekeken: In 2009 had de Apple App Store een 92,8 % marktaandeel. Dit is gedaald met meer dan 10 %, grotendeels te danken aan de opkomst van Android maar ook een beetje aan de Ovi Store van Nokia en Blackberry’s App World. Terwijl Nokia en Blackberry marktaandeel inleveren op de verkoop van telefoons, besteden de gebruikers wel meer geld aan apps.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste reactie