abonneren

Android heeft BlackBerry OS definitief ingehaald

Volgens marktanalysebureau Statcounter heeft Google's Android-besturingssysteem nu definitief zijn concurrent BlackBerry OS voorbij gestreefd in wereldwijd marktaandeel. Over de hele maand februari wist Android betere cijfers te noteren dan BlackBerry OS, met 15,2 procent tegen 14,5 procent.

De onbetwiste nummer één is nog steeds Nokia's Symbian-besturingssysteem, dat een marktaandeel van maar liefst 30,7 procent in handen heeft. Wel moet daarbij de kanttekening gemaakt worden dat dit marktaandeel rap daalt. Apple staat met zijn iOS-besturingssysteem op een tweede plaats (24,6 procent). Ook dit besturingssysteem daalt in marktaandeel; in dezelfde maand vorig jaar had Apple nog 33,9 procent van de markt in handen, terwijl Android juist een drievoudige groei noteerde. Dit is echter eenvoudig te verklaren wanneer je kijkt naar het aantal apparaten met iOS en het aantal apparaten met het Android OS.

 

Statcounter voegde er nog aan toe dat sinds vorig jaar het gebruik van smartphones voor het bezoeken van mobiele webbrowsers is verdubbeld. 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Laatste reactie