abonneren

Android browst sneller dan iOS?

Uit onderzoek blijkt dat de Android-webbrowser veel sneller werkt dan de ingebouwde browser van iOS op de iPhone 4.

Website Blaze.io vond het leuk de controverse tussen aanhangers van Android en de iPhone nog een beetje aan te wakkeren door de snelheid van het browsen op internet te vergelijken.

Browsersnelheid is in ieder geval een veelbesproken issue, nu er regelmatig nieuwe browsers uitkomen die claimen sneller te zijn dan hun voorganger. Ook Apple heeft voor de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem iOS 4.3 geclaimd de javascriptverwerking te versnellen.

Blaze vergelijkt de browsersnelheid van een Google Nexus S met Android 2.3 met een iPhone 4 met iOS 4.3. Ze gebruikten zowel een wifi-verbinding als een 3G-netwerverbinding. Ze vergeleken het laden van 1000 verschillende websites, waarbij de normale gebruikerservaring werd gemeten en er niet één of andere benchmark is gebruikt. Ze bekeken de websites diverse keren op verschillende tijdstippen van de dag en noteerden de tijd nodig om de webpagina te laden. Zo is er een gemiddelde tijd gemeten over meer dan 45000 pagina’s.

De gemiddelde laadtijd bij Android was 2,1 seconde, bij de iPhone was dat 3,3 seconde. Dat is 52% sneller. Wel blijkt dat de verschillen bij het alleen laden van mobiele websites een stuk kleiner zijn. Dan is Android gemiddeld maar 3 % sneller dan de iPhone

Deze resultaten moeten wel gerelativeerd worden omdat Blaze, naar aanleiding van commentaar van Apple, heeft aangegeven van de ingebouwde browser gebruikgemaakt te hebben en niet van Apple’s nieuwe Mobile Safari-browser die beter geoptimaliseerd is. Je kunt je iPhone dus gewoon blijven gebruiken...

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie