abonneren

Android-apps halen iOS-apps in

Het aantal downloads van mobiele apps groeit dit jaar 144 procent. De Android-apps nemen daarbij voor het eerst de leiding over van de downloads van iOS-apps.

Sinds de komst van de eerste iPhone is de iTunes App Store altijd de grootste online app-store geweest, met Android op enige afstand en RIM, Windows Phone en Symbian ergens achteraan op de ranglijst.

Marktonderzoeker Ovum voorspelt niet alleen een totale groei van 144 procent in downloads dit jaar maar ook dat de downloads van Android-apps voor het eerst die van iOS inhalen. Dit jaar zullen er zo’n 8,1 miljard downloads zijn van Android-apps van iOS-apps blijft de teller steken op 6 miljard.

Volgens Ovum zal de onverzadigbare behoefte aan mobiele applicaties dit jaar niet verminderen en wereldwijd alleen maar toenemen naarmate er meer mensen een smartphone of tablet aanschaffen. Momenteel bevat de Android Market ongeveer 275.000 apps en de iTunes App Store ongeveer 500.000 apps.

Ovum voorspelt dat in 2016 Android ongeveer twee maal zoveel app-downloads zal kennen dan iOS respectievelijk 22 miljard Android-aps en 12 miljard apps voor iOS. Wel is het zo dat iTunes de leiding zal houden met betaalde apps. Zo zal in 2016 de omzet van iTunes-apps $2,86 miljard zijn in vergelijking tot $1,6 miljard voor Android. Ook verwacht Ovum dat in 2015 Windows Phone de derde plaats zal hebben veroverd op de apps-markt en daarbij RIM’s BlackBerry-apps hebben ingehaald zowel in aantal als in omzet.

Via: DigitalTrends

 

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord