abonneren

Amazon komt met 7 inch tablet voor $250

Amazon zal nog voor de feestdagen met een eigen Android-tablet komen, dat kan worden gezien als de opvolger van de Kindle e-reader.

De tablet krijgt een 7 inch kleurenscherm en zal een eigen Android-variant krijgen. Waarschijnlijk afgeleid van Android 2.2 met een eigen gebruikersinterface en eigen apps voor het afspelen van muziek, video en uiteraard het lezen van Kindle e-books.

Een jounalist van Techcrunch heeft een prototype van de Amazontablet daadwerkelijk in handen gehad. De tablet krijgt een singlecore processor en 6 GB intern geheugen en zal alleen wifi als draadloos netwerk hebben en geen 3G. De toegang tot de Android-market zal ontbreken. Amazon gaat alleen apps aanbieden via de eigen app-store. De tablet die vermoedelijk ook de naam ‘Kindle’ zal dragen wordt voor de bescheiden prijs van $250 aangeboden.

Analisten verwachten dat Amazon dankzij het eigen ecosysteem en de gunstige prijs een goede kans heeft om de eigen tablet tot een groot verkoopsucces te maken. Zo zou Amazon er in korte tijd vele miljoenen van kunnen verkopen. Dat zou de Amazon-tablet tot de eerste serieuze concurrent van de iPad van Apple maken.

In eerdere berichten was er ook sprake van een 10-inch variant van Amazon’s tablets. Deze zijn echter voorlopig uitgesteld en afhankelijk van het succes van de 7 inch-versie, zal er begin 2012 een 10 inch tablet uitkomen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: