abonneren

1,2 miljoen Android-tabletgebruikers

Uit analyse van de Android Market-statistieken blijkt dat er ongeveer 1,2 miljoen Android-tablets in gebruik zijn. Dit getal staat in sterk contrast met de ruim 28 miljoen verkochte iPads.

Het getal van 1,2 miljoen is gebaseerd op de actieve gebruikers in de Android-market die een scherm hebben dat groter is dan 7 inch. Volgens Google heeft 0,9 procent van de geactiveerde Android-apparaten zo’n zogenaamd Xlarge scherm. In totaal zijn er volgens Google Topman Larry Page ruim 135 miljoen Android-apparaten.

De eerder door marktonderzoekers gepubliceerde marktdaandelen op de tabletmarkt van 30 % voor Android en 61 % voor de iPad zijn gebaseerd op door de fabrikanten verscheepte aantallen. Die zijn echter nog lang niet allemaal verkocht. Apple heeft ruim 28 miljoen tablets verkocht, hoeveel er hiervan gebruikt worden is niet bekend. Toch stijgt het markaandeel van Android, alleen niet zo snel als sommigen verwachten. Dit is ook niet zo vreemd als we bedenken dat de tabletversie van Android (versie 3 Honeycomb) pas kort beschikbaar is en er ook nog weinig apps beschikbaar zijn die zijn aangepast voor tablets. Het zal nog wel een tijdje duren voor dat de voorsprong van Apple wordt ingehaald.

Via: AndroidPlanet

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: