abonneren

Ubuntu Linux 9.04

Elke zes maanden verschijnt er een nieuwe versie van Ubuntu Linux. Zo’n voorspelbare releasecyclus is mooi, maar wat heeft de nieuwste Ubuntu te bieden?Ubuntu heeft de naam eenvoudig en gebruikersvriendelijk te zijn, en dat is ook in deze 9.04-versie helemaal waar. Na installatie functioneert alles.
U hoeft niet na te denken over drivers, netwerkinstellingen of fi rewallregels, want daar zorgt Ubuntu zelf voor. Dat is met name voor beginnende Linux-gebruikers wel zo makkelijk. De gevorderde gebruiker mist de grafische tools om de firewall in te stellen of harde schijf te beheren en partitioneren, maar die zijn achteraf alsnog te installeren.
Ten opzichte van de vorige versie zijn de verschillen klein. Natuurlijk zijn overal de laatste versies van gebruikt, maar u zult goed moeten zoeken om de verschillen te zien. of u direct moet upgraden, is nog maar de vraag.
Er is dus weer een nieuwe en stabiele versie van Ubuntu Linux beschikbaar. Deze is ideaal voor beginnende gebruikers. Upgraden van 8.10 kan, maar voegt niet direct veel toe.

www.ubuntu.com/getubuntu/download

Taal: Engels, gratis, 730MB

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Download, Tools

Tags: