abonneren

Tyre: Op pc TomTom-route voorbereiden

Navigatieapparaten zijn prima voor het dagelijkse verkeer, maar een leuke toeristische route uitzetten is een andere zaak. Dat kunt u beter op uw pc doen.
Met Tyre zet u vervolgens de route op uw TomTom.

Voor wie de snelwegen wel gezien heeft of gewoon iets rustiger aan wil doen en onderweg ook nog een beetje om zich heen wil kijken, laat de standaard routeberekening van de meeste autonavigatieapparaten te wensen over. Sommige navigators hebben een toeristische route, maar u geeft zich dan wel over aan de grillen van een programma dat maar wat doet.

Handiger is het om een route van te voren op de pc voor te bereiden. Als u een TomTom hebt, zou u verwachten dat de online routeplanner van TomTom geschikt is, maar dat valt tegen. Google Maps is een stuk handiger. Hierin kunt u gemakkelijk en snel een route plannen en aanpassen. Maar hoe krijgt u die nu op uw TomTom? Google Maps en TomTom maken allebei gebruik van Teleatlas-kaarten, maar werken helaas niet samen. Daar komt nu een handig programmaatje van pas dat u gratis kunt downloaden: Tyre (Trace Your Route Everywhere).

Het principe is simpel. De belangrijke punten op de route worden als itinerary-bestand (itn) opgeslagen. Dit bestand bevat alle informatie voor TomTom om een route te bepalen. De werkwijze is eenvoudig. Om Google Maps te gebruiken hebt u een internetverbinding nodig. Na het starten van het programma Tyre opent u binnen het programma de routeplanning met Google Maps. Zodra u daarin de juiste route hebt gemaakt, kunt u het routebestand kopiëren naar uw TomTom.

Hoewel Tyre primair voor gebruik met een TomTom bedoeld is, is er wel de mogelijkheid het resultaat in andere bestandsformaten voor andere navigatiesystemen op te slaan. Bijvoorbeeld in GPS Exchange formaat (*.gpx) dat in een groot aantal GPS apparaten (zoals Garmin) gebruikt kan worden.

Het programma kan nog veel meer. Zo kunt u ook nuttige plaatsen (NP) maken en beheren, bestaande routes wijzigen, vereenvoudigen of omkeren: alles is mogelijk. In plaats van Google Maps kan ook Google Earth gebruikt worden. Tyre is een aanrader voor iedere toeristische TomTom-gebruiker.

WWW.TYRE.TK 

Taal: Nederlands, Freeware, 1,5 MB
Windows XP/Vista

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Download, Tools

Tags: