abonneren

Top OCR

Een goed en gratis programma waarmee u gescande documenten om kunt zetten in te bewerken en doorzoekbaar teksten, is Top OCR. Na installatie van het programma krijgt u twee vensters te zien: een Image Window en een Text Window. Als u werkt met Nederlandse documenten, is het belangrijk om eerst de taal goed in te stellen. Dat doet u via het menu Settings, Language, Dutch.
In het programma kunt u scans gemaakt in jpeg en tif-formaat inlezen. Dit document ziet u in het Image Window. Druk op de knop OCR in het werkvenster. De scan wordt geanalyseerd op aanwezige tekst. In het venster Text Window ziet u de tekst verschijnen. Natuurlijk werkt het programma niet altijd foutloos. Gelukkig kunt u fouten handmatig corrigeren. Als de tekst akkoord is, slaat u het op. Dat kan bijvoorbeeld in de formaten pdf, txt en rtf.

www.topocr.com

Taal: Engels; Freeware; 8 MB
Windows vanaf 98

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Download, Office

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord