Netwerkanalyse

Indien je precies wilt weten hoe je netwerk wordt gebruikt dan is Wireshark de juiste tool om daarachter te komen. Netwerkanalyseprogramma’s zijn niets nieuws maar vaak niet erg gebruiksvriendelijk omdat je dan via de command line moet werken. Wireshark heeft een grafische interface waardoor het makkelijk is om al het netwerkverkeer van verschillende protocollen inzichtelijk te krijgen.

Data packets kunnen worden onderschept op zowel een bedraad als draadloos netwerk en de informatie kan ‘live’ worden bekeken of voor latere analyse worden gebruikt. De rijkdom aan informatie dat het programma kan geven over het netwerk is indrukwekkend en door de ondersteuning van plugins kan het makkelijk worden uitgebreid met nieuwe functies en ondersteuning van nieuwe protocollen. Wireshark is beschikbaar voor Windows, Linux en Mac en is dus uitermate geschikt voor gemixte netwerken waar de systemen op aangesloten zijn.

Naast de eigen data die Wireshark genereert, kan het ook data van andere programma’s als Aircrack, tcpdump en CA NetMaster inlezen. Door eenvoudig in te stellen filters is complexe data inzichtelijk te maken.

Wireshark 32-bits versie

Wireschark 62-bits versie

Taal: Engels, Freeware
WIndows Vista, Windows 7, Mac OSX

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Download, Tools

Tags: