abonneren

Archieven uitpakken: 7-Zip

Het archiveringsprogramma 7-Zip is vooral bekend van het eigen 7z-bestandsformaat, maar ondersteunt alle relevante bestandsformaten. Zo worden voor het uitpakken onder andere zip, rar, cab, zip, iso en arj ondersteund. Voor het zelf aanmaken van archieven is de keuze beperkt tot zip, gzip, bzip2 en tar.
De interface van 7-Zip heeft duidelijk niet de hoogste prioriteit bij de makers en oogt kaal. Via een mappenstructuur navigeert u naar het archief dat u wilt uitpakken en klikt u op Uitpakken.

Ook is het mogelijk de inhoud van archieven te verkennen. Met de knop Toevoegen maakt u een nieuw archief aan en krijgt u de betreffende opties voor een nieuw archief in beeld. Zo is het mogelijk het bestandstype te kiezen en eventueel een wachtwoord toe te voegen.

www.7-zip.org
taal: NL, freeware, 911 KB
Windows Vista/XP

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Download, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord