abonneren

Zelfdenkende thermostaat Nest komt naar Nederland

De slimme thermostaat Nest komt naar Nederland. Het bedrijf achter de domotica zegt dat de apparatuur nog deze maand te koop is in de winkels.

Over prijzen is nog niets bekend, maar Nest is voor de verkoop in ieder geval een samenwerking aangegaan met energieleverancier Essent. Dat zal de thermostaat in combinatie met een energiepakket gaan verkopen.

Vaak gekocht

Nest is op dit moment nog alleen in actief in Amerika en Canada, maar breidt nog deze maand uit naar Nederland, België, Frankrijk en Engeland. Volgens Nest is Nederland interessant voor het bedrijf, omdat hier relatief veel mensen Nest uit Amerika hebben gekocht.

Slimme thermostaat

Nest verkoopt slimme thermostaten en rook- en koolstofmonoxidemelders. Die zijn te bedienen met een app, zodat je bijvoorbeeld je verwarming al aan kunt zetten terwijl je nog onderweg naar huis bent. Ook waarschuwt de rookmelder je van een afstand als er brand is, en leert het apparaat uit zichzelf wanneer de gebruiker slaapt zodat een andere soort meldingen kan worden gedaan in de nacht.

Domotica

Het bedrijf werd vorig jaar overgenomen door Google, dat zegt dat het Nest wil gebruiken als onderdeel van een groot geheel, waarbij het bedrijf een slim huis wil maken. Daarbij moeten alle apparaten uiteindelijk met elkaar communiceren, zoals we hier beschrijven. Nest zegt zelf echter dat het geen plannen heeft om het productassortiment uit te breiden.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: Domotica