abonneren

Slimme verlichting IKEA vanaf april 2017 in Nederland

IKEA verkoopt zijn Smart Lighting-collectie vanaf april 2017 ook in Nederland, zo maakt de van origine Zweedse winkelketen bekend. Vanaf oktober zijn de op-afstand-bestuurbare lampen al in België verkrijgbaar.

De Smart Lighting-lampen zijn voor IKEA een eerste stap op het gebied van slimme verlichting, en qua functionaliteit lijken de led-lampen dan ook wat beperkter dan bijvoorbeeld de Hue-lampen van Philips.

Afstandsbediening

De IKEA-lampen zijn middels een afstandsbediening aan te sturen. Zo zijn ze op afstand in te schakelen en kan de helderheid aangepast worden. Naast stalampen komen er ook panelen uit, en zijn bepaalde kastjes voorzien van deuren met de ingebouwde verlichting.

IKEA bevestigt tegenover Tweakers dat de Smart Lighting-lampen hetzelfde protocol gebruiken als de Hue-lampen, waardoor ze in de toekomst mogelijk aan elkaar te koppelen zijn. Of ze ook via een app te bedienen zijn, is nog niet zeker.

IoT

Het woonwarenhuis is al langer in de weer met het internet-of-things. Zo worden er ook lampen verkocht met een draadloze oplader in de voet. Ook nachtkastjes zijn verrkrijgbaar met dezelfde functionaliteit.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: Iot