abonneren

Samsung gaat 'slimme huis'-domotica uitbreiden

Samsung gaat zijn Smart Home-platform flink uitbreiden. Tijdens de IFA-beurs deze week presenteert het bedrijf allerlei nieuwe toepassingen voor het 'slimme huis' waar het bedrijf aan werkt.

Samsung presenteert deze week een hele rits aan diensten die huizen veiliger moeten maken, meer op energiebesparing letten, en meer persoonlijker met de bewoner om moeten gaan.

Domotica

Het bedrijf geeft daarvoor op zijn blog een voorproefje, waarin Samsung laat zien hoe het bijvoorbeeld televisies, airconditioners en stofzuigers slimmer wil maken. Ook zaken als de thermostaat moeten van Samsung uiteindelijk 'slim' worden, waardoor de apparaten op internet aan te sluiten zijn en daarmee moeten meedenken met het leven van de gebruiker.

Huis besturen met app

De slimme apparaten zijn straks te besturen met Android-smartphones en smartwatches, zegt Samsung. Daarvoor zou de S Voice-app ook beschikbaar komen op andere telefoons, zodat gebruikers via spraakcommando's hun domotica kunnen bedienen.

Smart home

Tijdens de IFA-beurs gaat Samsung een hoop meer apparaten bekend maken die met het 'smart home'-platform moeten werken. Daarnaast brengt het bedrijf een SDK uit, waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen met de hardware.

Toekomst

Samsung zet al langer in op domotica en 'slimme' woonapparatuur. Het bedrijf nam daarvoor onlangs nog Smart Things over, een start-up waarmee in principe ieder apparaat tot domotica kan worden omgebouwd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: Domotica, ifa2014