abonneren

Raspberry Pi Zero kopen? Helaas, die is uitverkocht

Het nieuwe Raspberry Pi Zero mag dan wel spotgoedkoop zijn, maar je kunt het mini-computertje bijna nergens meer krijgen. Op de plekken waar de kleinste Raspberry Pi tot nu toe nog wel te koop is, kost hij inmiddels net zoveel als een gewone Pi.
De Pi Zero is praktisch overal uitverkocht, en zelfs de officiële Pi-store verkoopt de apparaatjes niet meer. Dat is overigens niet zo heel raar: Aanvankelijk werden er meer 20,000 exemplaren gemaakt. De helft daarvan werd bovendien gratis weggegeven bij een abonnement op het MagPi-magazine, waardoor er slechts een handjevol Pi's over zijn.

Kleiner model

De Raspberry Pi Zero werd vorige week uitgebracht, en zoals verwacht werden de domotica-fans laaiend enthousiast over het computertje. Dat is de kleinste Pi tot nu toe, maar hij heeft wel meer rekenkracht dan de originele domotica-computer. De Zero mist daarbij wel veel van de aansluitingen die op oudere modellen zitten, zoals een ethernet-poort en de connector-pinnetjes.

Inflatie

De Zero kost dan ook slechts € 4,50, en voor dat bedrag kun je het ding natuurlijk ook niet laten liggen. En dat doet ook niemand. De Pi is niet meer via de normale kanalen te krijgen, maar er zijn nog genoeg kopers die de Zero aan je willen doorverkopen - mits je bereid bent diep in de buidel te tasten. Op sommige websites betaal je € 20,- voor een Pi Zero, een inflatie van 400%. Daar mag je dan ook nog verzendkosten bij optellen, plus alle accessoires die je nodig hebt (zoals een Ethernet-Naar-Micro-USB-kabel).

Meer modellen?

De Raspberry Pi Foundation, die de Pi heeft gemaakt, wil niet zeggen of er binnenkort nieuwe exemplaren van het model worden gemaakt. Als we mogen gokken dan denken we echter wel dat dat gaat gebeuren, want de Raspberry Pi is nog steeds de bekendste domotica-computer die er is. Waarschijnlijk moet je dus gewoon nog even geduld hebben.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: Raspberry Pi Zero, Domotica, Raspberry Pi