Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Philips stopt ondersteuning van derde partijen met Hue-lampen

Dat 'slimme huis' dat we allemaal zo graag willen heeft veel voordelen, maar kan vaak ook op een hoop ergernis rekenen. Neem de slimme Hue-lampen van Philips - die werken nu niet meer samen lampen van andere fabrikanten. Volgens Philips leveren de apparaten veel problemen op wanneer ze op elkaar worden aangesloten.
Philips heeft de ondersteuning voor lampen van andere makers laten vallen. Dat geldt overigens alleen voor nieuwe lampen die je nu nog aansluit - bestaande lampen in je huis werken wel nog steeds met de Hue Bridge samen.

Incompatibelk

Volgens Philips zijn er te veel problemen met andere lampen en veroorzaken die storingen met de bestaande Hue-lampen. Ook andere apparaten in de Hue-lijn zouden getroffen worden door incompatibele apparaten.

Friends With Hue

Bestaande Hue-lampen werken nog wel met de Hue Bridge samen, de centrale hub waarop alle slimme apparaten bij elkaar komen. De Bridge blijft ook gewoon werken volgens het open source ZigBee-protocol, maar nieuwe apparaten kunnen niet zomaar meer samenwerken met de Bridge. Daarvoor moeten de apparaten eerst gecertificeerd worden onder het 'Friends With Hue'-programma, waarbij Philips toegang geeft tot de Bridge zodat apparaten alleen kunnen samenwerken als Philips ze heeft goedgekeurd.

Gebrek aan open standaarden

De beslissing van Philips is een nieuwe tegenslag voor IoT-applicaties, die weliswaar steeds meer opkomen maar moeite hebben om met elkaar samen te werken. Door het gebrek aan open standaarden moeten fabrikanten vertrouwen op elkaars API's, waardoor veel apparaten niet goed met elkaar werken.

Geschreven door: admin-0 op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: zigbee, Iot, Hue, Domotica, Philips, Philips Hue

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie