Philips Hue-bridge ondersteunt Apple HomeKit

Philips maakt zijn slimme Hue-lampen compatibel met Apples HomeKit. Het bedrijf komt met een nieuwe Hue Bridge die onder andere gebruik maakt van het domotica-systeem van Apple. Er zou daarnaast een software-update komen die de oude 'bridge' laat werken met iOS.
Philips heeft de specificaties van de nieuwe Bridge online gezet. Daaruit blijkt dat er, net als de oude Bridge, 50 slimme lampen op de brug kunnen worden gekoppeld. Qua specificaties is er weinig anders aan het model, want die heeft nog steeds een aansluiting voor de stekker en een aansluiting voor een ethernetkabel.

Opvallend is wel dat het apparaat vierkant is, met ronde hoeken.

HomeKit

De Hue-lampen kunnen via Apple HomeKit worden aangestuurd, wat betekent dat ze ook via Siri te bedienen zijn. Het is dan mogelijk om bepaalde scènes of lampen aan te zetten door het tegen de slimme assistent.

Andere apparaten

Ook wordt het mogelijk om straks andere slimme apparaten aan te sluiten op andere apparaten die HomeKit ondersteunen. Op dit moment zijn dat er nog niet veel, maar in de toekomst moeten dat er wel meer worden.

Amazon

Philips zegt dat er naast een nieuwe Bridge ook een update voor de bestaande Bridge komt, die HomeKit-ondersteuning mogelijk maakt. Je hoeft daarom je oude Bridge niet meteen de deur uit te doen. Mocht je wel een nieuwe Bridge willen, dan kost die zo'n 60 euro. Het apparaat is nog niet in Nederland te koop, maar staat voor 60 dollar al wel op Amerikaanse winkels als Amazon.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: domotica, hue, philips hue, homekit, apple homekit, hue bridge