Philips Hue blijft toch ondersteuning bieden voor lampen van andere fabrikanten

Hue-lampen van Philips blijven ondersteuning houden voor lampen van andere fabrikanten. Philips wilde aanvankelijk stoppen met die ondersteuning, maar draait die beslissing terug vanwege de vele kritiek die klanten uitten.
Dat laat Philips weten op een forum voor ontwikkelaars. De fabrikant zegt te hebben onderschat hoeveel kritiek gebruikers op de plannen hadden.

Compatibiliteitsproblemen

Philips liet eerder deze week weten dat het Hue-programma zou stoppen met de ondersteuning van lampen van andere partijen. Die zouden voor problemen zorgen met de compatibiliteit van bestaande lampen.

Kritiek onderschat

Dat leverde een storm van kritiek op, zowel onder consumenten als onder ontwikkelaars. Die wilden nog graag met het Hue-programma aan de gang. Philips zegt dat het de kritiek onderschat heeft, en dat het dacht dat er maar een kleine groep gebruikers geïnteresseerd was in de feature.

De update wordt teruggedraaid voor zover die al was doorgevoerd bij de Hue Bridges. Hoe lang het duurt voordat iedereen de nieuwste update binnen heeft durft Philips niet te zeggen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: philips, domotica, iot, hue, philips hue, zigbee