Nieuwe Raspberry Pi crasht bij overbelichting

De nieuwe Raspberry Pi 2 kan niet goed tegen fotografie. Diverse gebruikers van het minicomputertje melden dat het apparaatje spontaan afsluit als je er een foto met flits van maakt.
Die ongebruikelijke bug kwam naar boven op het forum van Raspberry. Een gebruiker meldde het probleem en ook op Reddit bleken gebruikers er last van te hebben. Het gaat om de nieuwe Raspberry Pi 2, die vorige week werd uitgebracht.

Flitser

Uit de forumposts blijkt dat de Pi niet meer werkt als hij te veel belicht wordt. Dat gebeurt onder andere wanneer er een camera met flitser op gezet wordt, of wanneer er te veel licht van een lamp op geschenen wordt. Ook zouden laserpennetjes het bordje laten afsluiten.

De makers van de Raspberry Pi zeggen dat de problemen ontstaan door de smps-chips, die nodig zijn om de spanning op het bord te houden. Door de lichtflitsen valt die spanning tijdelijk weg, waardoor de Pi crasht.

Blauwe tape

Het bord gaat er niet van kapot, maar de computer stopt wel met werken tot hij weer opnieuw aan wordt gezet. Volgens enkele Pi-knutselaars kan het probleem worden opgelost door een stukje blauw tape over de chip heen te plakken. De makers van de Pi hebben nog niet gezegd of ze een oplossing van het probleem uitbrengen.

Windows 10

De nieuwe versie van de Raspberry Pi kwam vorige week uit, met 6 keer meer rekenkracht dan zijn voorganger. De Raspberry Pi kan ook een aangepaste versie van Windows 10 draaien.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: Raspberry, Domotica