Nieuwe Raspberry Pi 3 bevestigd in testdocumenten

Het lijkt er steeds meer op dat de Raspberry Pi 3 eraan zit te komen. Er zijn foto's en specificaties van een nieuw bordje verschenen op de website van de Amerikaanse communicatiewaakhond FCC. Op de nieuwe Pi 3 lijkt onder andere wifi en bluetooth te zijn ingebouwd.

Dat blijkt uit een rapport met testresultaten die op de site van de FCC te zien zijn, al wil de Raspberry Pi Foundation geen commentaar geven op een eventueel nieuw computertje.

Inmiddels hebben ook al diverse webwinkels en tijdschriften advertenties van de Pi 3 geplaatst.
 

Zelfde uiterlijk

Uit de informatie blijkt dat er aan het uiterlijk van de Pi weinig is veranderd. Die heeft nog steeds 4 usb-poorten en een ethernet-poort, en een micro-usb-aansluiting voor stroom. Ook is er nog steeds een 40-pins-connector-aansluiting aanwezig. Doordat het computertje dezelfde afmetingen en aansluitingen heeft, lijkt het erop dat bestaande projecten en cases gewoon overgezet kunnen worden.
 

Wifi en bluetooth

Wel zit er op de Raspberry Pi 3 een wifi- en bluetooth-module ingebouwd. Dat is een veelgevraagde functie van fans, die voor hun draadloze aansluitingen altijd afhankelijk waren van de usb-poorten. Er blijven op deze manier meer poorten over.
 

Betere processor

Ook de processor lijkt te zijn verbeterd. Dat is nog steeds een Broadcom-cpu, de BCM2837 (in tegenstelling tot de BCM2836 van het oudere model). Er is nog niet veel bekend over die soc, maar uit het hogere serienummer lijkt het er wel op dat er meer snelheid op zit.

Uit de afbeeldingen blijkt ook dat er een 2,5A-voeding nodig is, wat erop duidt dat er meer kracht via de usb-poorten kan worden gehaald.
 

Geruchten

Vorige week doken er al geruchten op over een Raspberry Pi 3. Het is nog niet duidelijk wanneer het nieuwe computertje precies uit komt, al lijkt dat nu echt niet lang meer te duren.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: Raspberry Pi, Domotica, Raspberry Pi 3, Raspberry