abonneren

Nest maakt Thread-protocol open source

Nest komt met een open protocol waarmee zijn slimme apparaten makkelijker aan andere apparaten gekoppeld kunnen worden. Het gaat om een open source-variant van Thread, het protocol dat nu al door verschillende apparaten wordt gebruikt.

Thread werd 2 jaar geleden ontworpen door onder andere Nest, samen met grote techbedrijven zoals Samsung, ARM en QualComm. Het protocol was bedoeld als nieuwe standaard voor slimme apparaten, omdat wifi en bluetooth volgens de bedrijven te veel beperkingen hadden voor domotica.
 

Weave

Nest heeft Thread later gebruikt als basis voor zijn eigen Nest Weave-protocol waarmee andere fabrikanten hun apparaten konden koppelen aan Nest. Weave werd onder andere gebruikt in Works With Nest, een programma waar bijvoorbeeld Philips zijn Hue-lampen aan hing.
 

Werkt Met Nest

Fabrikanten moeten zich specifiek aanmelden voor Works With Nest, maar dat hoeft met Open Thread niet. Daarvan is de broncode namelijk publiek beschikbaar, zodat iedereen met een slim apparaat dat op één of andere manier kan koppelen aan Nests thermostaten, rookmelders of IP-camera's.
 

Protocollen

Nu steeds meer apparaten 'slim' worden duikt ook vaker de vraag op hoe die apparaten aan elkaar worden verbonden. Er zijn wel protocollen waarmee dat kan (zoals ZigBee), maar dat moeten fabrikanten implementeren in hun eigen systemen die dan weer (deels) afgesloten worden. Daardoor werken veel apparaten nog niet samen met elkaar.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: Internet Of Things, Domotica, Iot, Nest, open thread, thread, works with nest, nest weave

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord