Nest kondigt slimme bewegingscamera aan

Domotica-fabrikant Nest heeft een slimme beveiligingscamera aangekondigd. De maker van onder andere de slimme Nest-thermostaat en de Protect-rookmelder toonde de camera, genaamd 'Cam', tijdens een evenement in Amerika.
De Nest Cam is een bewegingscamera, die 130 graden om zich heen kan kijken en met een app tebedienen en te bekijken is.

Bewegingssensor

De camera legt beelden vast in een full HD-resolutie van 1920 x 1080, in 30 fps. De Cam heeft bovendien een bewegingssensor, waarmee de videofeed kan worden ingeschakeld wanneer er beweging wordt gedetecteerd. De gebruiker kan op dat moment ook een pushmelding krijgen.

Met app te bedienen

De Nest Cam kan op internet worden aangesloten, en is via een app te bedienen en te bekijken. Gebruikers kunnen ook beelden opslaan op de servers van Nest (een dochterbedrijf van Google), maar daarvoor is een abonnement nodig, wat 'Nest Aware' gaat heten. De prijzen daarvan zijn nog niet bekend.

Nederland

Het is nog niet bekend of de camera ook in Nederland wordt geleverd, maar dat is wel de verwachting. De Nest-thermostaat en -rookmelder zijn inmiddels ook hier verkrijgbaar, en het bedrijf heeft meerdere malen gezegd dat Nederland een interessante afzetmarkt is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: Nest Cam, Domotica