abonneren

Meer Raspberry Pi Zero's in productie

Er wordt gewerkt aan nieuwe Raspberry Pi Zero's. Het mini-computertje is al maanden niet meer verkrijgbaar, maar de makers van het domotica-apparaatje gaan 250,000 nieuwe exemplaren bijmaken. Of de Pi Zero dan ook in Nederland te koop komt is nog niet bekend.
De Raspberry Pi Zero is een nog kleinere variant van de populaire Raspberry Pi. Waar die laatste echter genoeg aansluitingen had, kenmerkte de Pi Zero zich juist door zijn minimalistische vormgeving.

Minimalistisch

De Pi Zero heeft slechts één micro-usb-poort en een hdmi-poort, en mist de bekende 40-pins-connectoren van de andere Pi's. Ook zit er geen ethernet-aansluiting of wifi op het bordje. Daar staat echter tegenover dat de Pi Zero slechts 5 euro kostte, een bijna verwaarloosbaar bedrag voor zo'n klein computertje.

Lees hier ook onze review van de Raspberry Pi Zero.

Populair

Het was vooral door de lage prijs dat de Pi Zero in korte tijd erg populair werd. Het computertje was binnen de kortste keren uitverkocht en was al snel nergens meer te krijgen.

Meer modellen

De Raspberry Pi Foundation heeft nu aangegeven met meer nieuwe exemplaren te komen. Dat laat het bedrijf weten op het Raspberry Pi-forum. Er komen aanvankelijk 250,000 nieuwe modellen bij, en later dit jaar moet de productie worden opgeschroefd naar 50,000 stuks per maand.

De Pi's worden dan verkocht via de standaard-verkopers, al krijgen die wel kritiek van kopers. Omdat de Pi Zero zo goedkoop is, verkopen veel winkeliers het computertje alleen in bundels met kabels en behuizingen die het geheel flink duurder maken. En in zo'n geval kun je eigenlijk net zo goed een Raspberry Pi 3 kopen...

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: Raspberry Pi, Raspberry Pi Zero

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord