LG presenteert sensor om 'domme' apparaten slim te maken

LG probeert al jaren om slimme huishoudapparatuur aan de man te brengen, maar dat is een lastige opgave als je maar eens per 10 jaar een nieuwe koelkast koopt. De fabrikant heeft daar nu een tussenoplossing voor: De SmartThinq, een sensor die het tijdens de IFA-beurs presenteert.
De SmartThinq is een sensor die samenwerkt met een app op je telefoon. Je kunt de sensor op allerlei apparaten plakken om daarvan notificaties te ontvangen.

Metingen

De sensor kijkt onder andere naar de trilling of de warmte van een apparaat, waardoor het mogelijk is daarvan een meting te krijgen. Plak je zo'n sensor bijvoorbeeld op je wasmachine, dan krijg je een melding wanneer die ophoudt met schudden zodat je weet wanneer hij klaar is. Je kunt dan doen voor allerlei apparaten, zoals waterkokers - als je er tenminste behoefte aan hebt daar een pushmelding van te krijgen.

Bedienen

LG geeft nog een aantal voorbeelden van de mogelijkheden van de sensor, en geeft daarbij aan dat het ook apparaten van een afstandje kan bedienen, zoals een airconditioner. Ook kan de sensor meten hoe vaak een deur open en dicht wordt gedaan, en verzamelt het apparaatje andere statistieken van huishoudelijke spullen.

De sensor wordt deze week tijdens de IFA-beurs definitief gepresenteerd, waarbij LG ook de prijs en beschikbaarheid kan noemen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: Sensor, smartthinq, Domotica, LG