abonneren

Intel komt met domotica-platform voor Internet of Things

Intel komt met een eigen platform voor het 'internet of things'. Daarmee kunnen andere ontwikkelaars makkelijk kleine apparaatjes met een internetverbinding maken, en de bijbehorende software makkelijk daaraan koppelen.
Het Amerikaanse bedrijf brengt daarvoor een compleet pakket uit, met een API voor softwarepakketten en een handleiding waarmee bijvoorbeeld sensoren kunnen worden geïntegreerd in andere apparaten.

Hardware

Ook brengt het bedrijf goedkope hardwareproducten uit die te implementeren zijn in andere apparaten. Dat zijn bijvoorbeeld geheugenmodules of communicatieapparatuur, waarmee makers hun al bestaande apparaten makkelijk aan internet kunnen hangen. Ook wordt er via Intel-dochter McAfee een beveiligingsprotocol meegeleverd dat op het platform werkt.

Domme koelkast wordt slim

Met het 'IoT-platform' kunnen bedrijven hun eigen nieuwe apparatuur maken die geschikt is voor het Internet of Things, maar ook bestaande technologie├źn zoals koelkasten aansluiten op het internet. Zo wordt het makkelijk om ook 'domme' apparaten bijvoorbeeld met een app te bedienen.

Samenwerking

Intel gaat voor het platform samenwerken met andere bedrijven. In ieder geval zijn al grote bedrijven als Dell, Accenture en Capgemini aangesloten, die de komende jaren hun eigen applicaties kunnen ontwikkelen met het platform. Het komende jaar moeten er nog een dozijn andere bedrijven zich aansluiten bij Intel.

Intel wil met het platform snel inspringen op het Internet of Things, wat in de nabije toekomst gigantisch gaat worden. De chipfabrikant denkt met het platform zijn marktaandeel in de computermarkt weer terug te kunnen winnen. Dat is ook nodig, want concurrenten als Qualcomm hebben daarin de laatste jaren flinke sprongen gemaakt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: Domotica