}
abonneren

Foutieve firmware-update sluit eigenaren slim slot buiten

RemoteLock 6i
Voor apparaten die met internet verbonden zijn is het altijd de vraag hoe functioneel ze nog zijn zodra de verbinding onverwachts wordt verbroken. Daar kwamen bezitters van de RemoteLock 6i WiFi Door Lock op pijnlijke wijze ook achter...

Eigenaren van een slim slot van fabrikant LockState konden namelijk hun huis niet meer in na een mislukte firmware-update. Gelukkig werkten traditionele sleutels wel nog steeds, zodat ze niet helemaal op straat stonden.

Slimme sloten zijn te ontgrendelen via een app op je smartphone. Handig wanneer je op vakantie gaat en je bijvoorbeeld de buren op de huisdieren laat passen. Je hoeft geen reservesleutels uit te wisselen of extra exemplaren bij te laten maken. Via de app geef je ze veilig toegang tot je woning.

Verbinding verloren

Slotenmaker LockState bracht een firmware-update uit voor zijn RemoteLock 6i, maar door een foutje daarin maakte dit slot daarna geen contact meer met de servers van de fabrikant. Als gevolg konden de sloten niet meer op afstand worden geopend, ook een nieuwe update om het probleem mee te verhelpen was niet binnen te halen.

Voor bezitters van de RemoteLock 6i zat er niets anders op dan hun slot terug te sturen en te wachten op een nieuw exemplaar. Volgens de site Bleeping Computer zijn met name gebruikers getroffen die hun huis verhuren via AirBnB, zij moesten hun huurders ineens aan fysieke sleutels helpen.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: Iot, remotelock

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI