abonneren

Domotica-pc'tje Raspberry Pi al 3,5 miljoen keer verkocht

De mini-computer Raspberry Pi is inmiddels 3,5 miljoen keer verkocht. Dat zegt de distributeur van de pc ter grootte van een bankpas. Vooral in Europa is de Raspberry Pi bijzonder populair.

De cijfers worden uit de doeken gedaan door Eric Lee, de directeur van RS Components. Dat bedrijf neemt de marketing en distributie van de Raspberry Pi op zich.

Volgens Lee wordt de mini-pc het meest verkocht in Europa, maar China en Taiwan zijn naast ons continent de grootste afnemers van de Pi.

Varianten

De Raspberry Pi is al sinds 2011 verkrijgbaar en is sindsdien door een aantal transformaties heengegaan. Onlangs werd de derde versie van de Raspberry uitgebracht, die nog meer connectoren en usb-poorten bevatte.

Domotica

De Raspberry Pi is een mini-computertje waarmee gebruikers hun eigen domotica-projecten kunnen starten. Veel scholen gebruiken de Pi ook om studenten te leren programmeren. Ook is de computer, die ongeveer zo groot is als een bankpasje, perfect geschikt voor het maken van een mediaspeler. Bovendien is het apparaatje spotgoedkoop - de mini-pc is al vanaf een paar tientjes te koop.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: Domotica

Nieuws headlines

Laatste reactie