De beste Raspberry Pi-webshops

raspberry pi webshop

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Lees verder op de volgende pagina
Als je zelf iets in elkaar knutselt met een Raspberry Pi of Arduino, heb je al snel speciale componenten nodig die je niet zomaar in elke winkel vindt. Online vind je gelukkig des te meer. We zetten de Raspberry Pi-webshops voor je op een rij.

Kiwi Electronics

De Nederlandse webwinkel Kiwi Electronics heeft een uitgebreid assortiment rond de Raspberry Pi en Arduino. Daarnaast biedt het ook Makeblocks aan (een robotica/mechatronicaplatform), littleBits (elektronische modules die je met magneetjes verbindt), Grove (een modulair electronicaplatform), domoticaspullen, 3D-printers en allerlei elektronicacomponenten. Kiwi Electronics is verdeler van Adafruit. Bestel je voor 17 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Binnen Nederland is de verzending gratis vanaf € 75, naar België vanaf € 100. Betalen kan met uiteenlopende betaalmogelijkheden, onder andere PayPal, creditcard, iDeal, Bancontact en bankoverschrijving.

SOS Solutions

Het Nederlandse SOS Solutions is gespecialiseerd in de Raspberry Pi en heeft daarvoor scherpe prijzen. Zo vind je er kits om een mediaspeler van je Pi te maken met de software Kodi. Maar SOS Solutions verkoopt ook Android-mini-pc’s die als mediaspeler werken of van je tv een smart-tv maken, de magnetische elektronicamodules littleBits en elektronische kits van Velleman. SOS Solutions is verdeler van Adafruit. Bestel je voor 16 uur, dan heb je je bestelling de volgende dag in huis. De verzending is gratis. Betalen kan onder andere met creditcard, iDeal, Bancontact en na ontvangst.

iPrototype

iPrototype specialiseert zich in opensource hardware en 3D-printers. Je vindt er niet alleen de Raspberry Pi en Arduino, maar ook robots, 3D-printers, elektronische componenten, accessoires en gereedschap. iPrototype is verdeler van Adafruit. Bestel je voor 17 uur, dan heb je je bestelling de dag erna in huis. Voor België is de levertermijn een dag langer. Vanaf € 75 is de verzending gratis; anders betaal je € 3,95. Betalen is mogelijk via PayPal, iDeal, Bancontact en overboeking.

Velleman

Velleman is een bekende Belgische groothandelaar en ontwikkelaar in elektronica. Ze zijn vooral bekend van de Velleman-ontwikkelkits, handige elektronicaprojectjes voor doe-het-zelvers. Kerstverlichting, een lichtorgel, wateralarm, elektronische dobbelsteen, robotauto, je maakt het allemaal met een Velleman-kit. Velleman heeft geen webwinkel, maar wel een duidelijke website waar alle producten op staan met uitgebreide informatie. Klik je op ‘Verkooppunten’, dan kun je naar een Velleman-verdeler in je buurt zoeken. Ook SOS Solutions heeft een selectie Velleman-kits, Conrad heeft er nog veel meer en dan is er nog elektronicacatalogus.nl, de grootste online Velleman-verdeler van Nederland.

raspberry pi webshop

Conrad

Conrad is de grootste webwinkel in de Benelux voor elektronica. Met meer dan 700.000 producten kun je er terecht voor alle mogelijke elektronische producten, gadgets, technische apparatuur, kabels, batterijen en elektronische componenten. Ook de Raspberry Pi en Arduino en toebehoren vind je er, zij het wat duurder dan in de webwinkels die in die minicomputertjes zijn gespecialiseerd. Vanaf € 35 is de verzending gratis als je via iDeal (in Nederland) of Sofort (in België) betaalt. Ook betalen via creditcard of acceptgiro kan, maar dan betaal je € 4,95 verzendkosten. De levering duurt twee tot vier werkdagen: je bestelling komt vanuit het magazijn van Conrad in Zuid-Duitsland.

Elektronica Onderdelen Online

Elektronica Onderdelen Online (vroeger Dick Best) is een bekende naam onder elektronicahobbyisten. Een Raspberry Pi of Arduino zul je hier niet vinden, maar je kunt er terecht voor breadboards, condensatoren, weerstanden, transistoren, ic’s, leds, sensoren, spanningsregelaars, meetapparatuur, soldeerbenodigdheden en nog veel meer. Betalen is mogelijk via iDeal of een overboeking. De verzendkosten hangen af van het totale gewicht en beginnen vanaf € 1,75 (NL) of € 2,50 (BE) voor briefpost en € 6,50 (NL) of € 8,00 (BE) voor pakketpost.

Geschreven door: Koen Vervloesem op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: raspberry pi, webshop, arduino