abonneren

Android Things is het nieuwe IoT-platform van Google

Wat eerder bekend stond als Brillo gaat voortaan door het leven als Android Things. Google zet vanaf vandaag zijn nieuwe IoT-platform in de markt.

Ontwikkelaars kunnen direct al met Android Things aan de slag. Images van het besturingssysteem zijn beschikbaar voor de Raspberry Pi 3-, de Intel Edison- en de NXP Pico-knutselcomputertjes. Per apparaat biedt Google daarbij uitgebreide installatie-uitleg.

Android Things moet met name ontwikkelaars aanspreken die al gewend zijn om met Android te werken. De Android SDK en Android Studio staan daarbij aan de basis, met ondersteuning voor Google Play Services en de cloudmogelijkheden van Google. 

Weave

Om verschillende internet-of-things-apparatuur met elkaar te laten communiceren, krijgt Android Things in een later stadium ook ondersteuning voor Weave. Onder andere de Hue-lampen van Philips en de Nest-thermostaten maken al van dit protocol gebruik.

Google wil het tevens makkelijker maken om security-updates uit te rollen voor IoT-devices. Hoe dat precies in zijn werk gaat is nog niet duidelijk, wat we wel weten is dat dergelijke gadgets een nieuw doelwit zijn voor cybercriminelen - dus de beveiliging moet op orde zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: weave, android things, brillo, Iot