abonneren

Amsterdam krijgt eigen lokaal Internet of Things-netwerk

Amsterdam krijgt een eigen IoT-netwerk. De stad gaat sensoren aanleggen die met elkaar kunnen communiceren, zodat er een lokaal Internet of Things ontstaat.
Het netwerk is gebaseerd op een Long Range Radio-band, dat zenders een bereik van zo'n 10 kilometer kan geven. De zenders worden op verschillende plekken in de stad geplaatst, waarna ze met elkaar kunnen praten.

Sensoren

Er worden vervolgens kleine sensoren gemaakt, die kunnen worden ingebouwd in bijvoorbeeld fietsen of boten. Die kunnen dan in contact komen met het netwerk, zodat het voor bijvoorbeeld een verhuurder makkelijker wordt om voertuigen te volgen. Zulke verhuurders, of andere bedrijven, kunnen zich aanmelden om van het netwerk gebruik te maken.

Besturingssysteem

Het netwerk is nog niet helemaal klaar, want de ontwikkelaars zijn nog druk bezig met het schrijven van software. Ook is het nog niet duidelijk hoe het bedrijf achter het netwerk uiteindelijk geld wil verdienen.

Onderlinge communicatie

De sensoren hebben geen internetverbinding nodig, maar communiceren onderling. Het gaat daarbij om kleine stukjes data, waarbij geen grote programma's of zware software hoeft te draaien - dat scheelt in de snelheid.

Uitrol

Het LoRa (Long Range Radio)-netwerk moet bij succes in veel meer steden worden uitgerold. Ook KPN wil al jaren zo'n netwerk aanleggen, maar er zijn op dit moment nog maar weinig steden die zo'n netwerk aanbieden.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Domotica

Tags: netwerk, Internet Of Things, Domotica, Iot

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord