7 nieuwe dingen die we willen zien in de Raspberry Pi 3

Er gaan steeds meer geruchten rond over de Raspberry Pi 3, een nieuwe en krachtigere versie van de mini-computer. Nu zijn we graag bezig met domotica en daarom groot fans van de Pi, maar we hebben nog wel een paar wensen voor als het volgende model uitkomt. Dit zijn 7 nieuwe dingen die we graag in de Raspberry Pi 3 terugzien.

Krachtigere cpu

Deze spreekt voor zich. Hoe krachtiger de processor van de Pi is, des te meer we er mee kunnen, en dat zien we uiteraard graag. Maar ook de concurrentie met andere apparaten moet daarin worden meegenomen, want er komen inmiddels veel alternatieven voor mini-pc's met nog krachtigere processoren die daarmee erg aantrekkelijk worden boven de Pi.

Dezelfde afmetingen

Als het even kan zouden we graag zien dat de Pi 3 dezelfde maten en afmetingen krijgt als zijn voorgangers. Een kale Pi in huis is namelijk maar niks, maar om nou nóg een nieuwe behuizing te moeten kopen vinden we ook zonde. We zouden daarom het liefst zien dat de Pi 3 even groot is als de vorige versies, en dat de poorten op dezelfde plek zitten.

Een aan-/uitknop

We willen onze pc niet telkens zo hard aan en uit hoeven zettenVanzelfsprekend. We willen niet iedere keer de stroomkabel opnieuw moeten aansluiten om de Pi te resetten. Geef ons aub een fatsoenlijke knop.

Ingebouwde wifi en bluetooth

Een Pi is eigenlijk alleen nuttig als daar internet op zit, of op z'n minst bluetooth om een toetsenbord of muis aan te sluiten. Dat kan natuurlijk via de usb-poorten, maar dat neemt net te veel ruimte in. We hopen dan ook dat de Raspberry Pi 3 een ingebouwde wifi-module heeft, zodat je er meteen mee op internet kan zonder bij je modem te hoeven zitten of een losse dongle te kopen.

En nu we toch bezig zijn zou een bluetooth-module ook wel handig zijn. Dan kunnen we er meteen een draadloos toetsenbord aan hangen om het apparaat van een afstand te bedienen.

Gigabit-ethernet

De huidige Pi's hebben een 10/100-ethernet-poort, wat eigenlijk nét te traag is voor glasvezelverbindingen. Het liefst zien we dan ook een ethernetpoort terug op de computer die gigabit-snelheden ondersteunt.

Een SATA-aansluiting

Als het niet de Pi 3.14 gaat heten zijn we erg teleurgesteldWe komen een heel eind met de 4 usb-aansluitingen en al helemaal als er ingebouwde bluetooth en wifi in het apparaat zitten, maar een SATA-aansluiting zouden we nog fijner vinden. Dan kunnen we tenminste onder harde schijven direct aan de Pi koppelen zonder veel snelheid te verliezen - handig als we onze Pi om willen bouwen tot NAS.

De naam

Er was de Pi 2, toen kwam de Pi 2 Model B+, daarna de Pi Zero... We kunnen dus wel concluderen dat de nieuwe generatie niet persé een opvolgend nummer hoeft te krijgen. We zouden dan ook erg teleurgesteld zijn als de nieuwe Pi niet de Pi 3.14 gaat heten. Want dat zou wel écht een gemiste kans zijn.

En dan hopen we ook dat hij 14 maart in de verkoop gaat.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten