Windows draait niet op nieuwe iMac

De nieuwe iMac werkt momenteel niet met Boot Camp. Dit betekent dat de liefhebber van deze mooi vormgegeven hardware van Apple niet kan werken met Windows-applicaties. Het betreft in ieder geval de 27-inch iMac met 3TB Fusion Drive.

Met behulp van Boot Camp kan Windows 7 samen met Mac OS worden geïnstalleerd in dual boot op de Mac. Dit kan bijvoorbeeld een uitkomst zijn voor zakelijke gebruikers die graag met een Mac willen werken, maar hierop ook hun zakelijke Windowssoftware willen draaien.

27-inch iMac
Zodra deze gebruikers hun prachtige nieuwe platte iMac op hun bureau hebben geplaatst, zullen zij merken dat Windows 7 niet op het systeem kan worden geïnstalleerd. Dit overkwam lezers van 9to5Mac. Zij melden dat hun splinternieuwe zelf samengestelde 27-inch iMac met een grote 3TB Fusion Drive niet met Boot Camp werkt, een fikse tegenvaller. In Nederland kost deze combinatie toch een slordige 2.300 euro. Doordat Boot Camp niet wordt ondersteund, worden deze Mac-gebruikers min of meer gedwongen om afscheid te nemen van Windows.

Geen reclame
In het verleden heeft Apple wel gezegd dat de nieuwe iMacs niet met Boot Camp werken, maar dit staat niet duidelijk op de website vermeld. Eerlijkheidshalve maakt de hardwarefabrikant op de landingspagina van de iMac ook geen reclame voor Boot Camp. Maar als Boot Camp op de oude iMac goed draait, dan gaat de gebruiker er natuurlijk vanuit dat het op de nieuwe 27-inch met 3TB Fusion Drive helemaal vlotjes zal draaien.

Update onzeker
Mogelijk komt Apple in de toekomst nog met een update voor Boot Camp-ondersteuning, maar zeker is dit niet. Voorlopig kun je de nieuwe iMac dus beter links laten liggen als je hierop ook Windows 7 wil draaien. Windows 8, Vista en XP worden op dit moment helemaal niet door Boot Camp ondersteund.

Bron: BGR

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Desktopsystemen

Tags: imac, boot camp