abonneren

Windows 8-gebruikers missen de startknop

Sommige Windows-gebruikers kunnen maar geen afstand nemen van de startknop in hun taakbalk op het bureaublad. Consumenten willen volgens onderzoeksbureau IDC graag de startknop terugzien in Windows 8.

Een nieuw besturingssysteem is in het begin even wennen. Met de introductie van Windows 8 voor pc is de startknop van het besturingssysteem vervangen door een startscherm, ook wel de Metro-interface genoemd, dat de gebruiker verwelkomt zodra hij is aangemeld. Programma's, nieuwsfeeds en e-mailberichten zijn in het startscherm terug te vinden in de vorm van tegels die 'live' veranderen. Met de Windows-toets wordt geschakeld tussen het startscherm en het bureaublad.

Een erg handige feature in Windows 8 is dat de favoriete software snel is te starten door de betreffende naam in te typen als je in het startscherm staat. Snelkoppelingen kunnen overigens gewoon nog op het bureaublad of in de taakbalk worden geplaatst.

Twijfelachtige keuzes
De meeste mensen houden echter niet van verandering. Dit blijkt ook uit een gesprek dat Cnet had met IDC-analist Bob O'Donnell over de nieuwe interface van Windows 8 voor de desktop. 'Bepaalde keuzes die Microsoft heeft gemaakt waren achteraf gezien twijfelachtig. Met name het niet (rechtstreeks) kunnen opstarten naar het bureaublad en het weghalen van de startknop. Deze twee zaken worden altijd genoemd. Wij hebben dit onderzocht, en mensen missen dit', aldus O'Donnell.

Volgens de IDC-analist gaan de meeste Windows 8-gebruikers rechtstreeks naar de desktop zodra hun pc is opgestart. Dat vinden zij het meest prettig werken. Slechts af en toe schakelen zij over naar het startscherm met de Metro-interface.

De verkoop van Windows 8-pc's valt tegen, mede doordat veel mensen voor een tablet kiezen. Maar pc-verkopers leggen volgens IDC ook de schuld bij de nieuwe interface van Windows 8. Deze zouden graag zien dat Microsoft de voor veel mensen vertrouwde interface weer herstelt in Windows 8. Het is echter de vraag of de softwaregigant hiertoe bereid is.

 

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Desktopsystemen

Tags: PC

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord