abonneren

Studio Hybrid 140g

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Niet helemaal nieuw, maar wel in opkomst, zijn de mini pc’s. Dat het allemaal niet zo groot en lomp hoeft en er ook flink wat energie valt te besparen bewijst deze Dell Studio Hybrid.

Hoe doet Dell dit? Gebruik notebook technologie in een klein kastje en klaar. Bij notebooks hebben we het al vaker geschreven. Voor het gemiddelde gebruik thuis op kantoor biedt huidige notebooktechnologie met de gebruikte Intel Core 2 duo processor, ruim voldoende prestaties. Zolang je niet te serieus wilt gamen zijn de 3d prestaties van deze pc zijn met de geïntegreerde Intel graphics net voldoende.

Krachtig

De door ons geteste uitvoering is behoorlijk potent met vier gigabyte geheugen een flinke harde schijf en een blu-ray speler/dvd-brander combinatie. Sluit de pc via hdmi of dvi aan op een groot scherm en het genieten van HD-video kan beginnen. Ook aan het geluid is gedacht met een optische spdif uitgang. De connectiviteit is goed voorzien met usbpoorten en zelfs een firewire aansluiting net als een bedraad zowel als draadloos netwerk.

Bamboo

Het moet gezegd het kastje waarin Dell deze pc heeft gebouwd is werkelijk bijzonder geslaagd. Hij is in zeven kleuren te koop, waarvan de door ons geteste bamboo uitvoering de meest opvallende is. Dit wordt aangeprezen als een natuurlijk en daardoor milieuvriendelijk materiaal.

Externe voeding

Nu vinden wij het zeer bescheiden energiegebruik van deze pc eigenlijk het meest “groene”van deze pc, jammer maar vergefelijk is daarbij dat ook de voeding een notebookexemplaar is. Wel zuinig maar helaas extern.
Heel plezierig is dat dankzij het lage energiegebruik er een heel bescheiden fannetje in het apparaat zit, die je niet of nauwelijks hoort.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Stil
  • Laag energiegebruik
  • Hoge prestaties per watt
  • externe voeding
  • niet goedkoop
Een ideale pc voor streaming multimedia toepassingen naast de tv, kantoortoepassingen op het bureau, of waar eigenlijk niet?

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: