abonneren

Silent Striker

Max PC levert met zijn Silent Striker de ultieme deal voor de prijsbewuste power-user. Het complete systeem met zware specificaties kost slechts 1299 euro.

Krachtig

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. De Silent Striker is een Powerhouse in zijn prijsklasse. In vergelijking met zijn concurrenten steekt dit complete systeem met kop en schouders boven de rest uit. Ga je voor zoveel mogelijk power voor zo weinig mogelijk geld. Dan ga je voor de Silent Striker.

De Striker bevat een E6600 Core 2 Duo processor, twee gigabyte ddr2-800 geheugen in dualchannel, 2 harde schijven in Raid 0 en een GeForce 8800 GTS grafische kaart. De twee harde schijven zijn bloedsnel en verwerken volgens SiSoft Sandra 115 MB per seconde. Volgens MaxPC is dit een kwestie van goed je drivers configureren. Feit is wel dat ze bijna twee keer zo snel zijn als andere pc's in deze prijsklasse.

Eén klein minpuntje

Eigenlijk is er maar één klein minpuntje te ontdekken aan de gehele configuratie, en dat is de meegeleverde monitor van HanssG. Deze breedbeeld monitor is van prima kwaliteit en hij heeft ook zowel een vga- als een dvi-aansluiting. Het minpunt alleen is dat er geen dvi-kabel is meegeleverd. En dat bij een systeem dat alleen maar een dvi-uitgang heeft, is toch wel een beetje slordig. Gelukkig zijn deze kabels apart te koop voor niet al te veel geld.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer veel power voor je geld
  • Zware hardware
  • Supersnelle Raid 0 configuratie
  • Geen dvi kabel meegeleverd
De Silent Striker heeft eigenlijk geen nadelen. De prestaties zijn top en de prijs waarvoor hij geleverd wordt is haarscherp.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Laatste reactie