Shuttle SZ77R5

Shuttle staat bekend om zijn kleine systemen met een kenmerkend uiterlijk en heel wat features. Dat is zeker het geval bij deze SZ77R5.
De Ivy Bridge Shuttle SZ77R5 is een mooi apparaatje. De bouwkwaliteit is prima en de mogelijkheden idem. Gebruikers moeten echter rekening houden met de beperkte koeling. Het is geen overklokplatform of tweaker-machine. Het is echter wel een lekker flexibele, compacte oplossing voor wie een leuke werk-pc zoekt.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Compact
  • Degelijk gemaakt
  • Flexibel
  • Minpunten
  • Koeling beperkt
  • Ruimte beperkt

Een eigen moederbord, 500 watt voeding met 80plus bronze-certificering, usb-3 en een Z77-chipset die alle huidige Ivy Bridge-processors accepteert. Dat is zeker een goede start! Bij barebones als de SZ77R5 moet je natuurlijk nog wel de processor, geheugen, opslag en eventuele videokaart aanschaffen

Shuttle heeft het pc’tje slim ingedeeld. De processorkoeler is bijvoorbeeld een constructie van heatpipes (3 stuks) en een aluminium blok met een fan. Eigenlijk een towerkoeler die wat verbogen is. Het werkt prima, maar vanwege de warmte-afvoer is het niet geschikt voor de overklokker die een i7 naar 4,5 GHz wil jagen.

Aansluitingen

De geheugenbankjes zitten onder de bay waar twee harde schijven passen. Of wellicht een cardreader. Daarboven past een 5,25”-apparaat. Denk aan een optisch station. Er zijn in totaal vier sata-poorten beschikbaar op het moederbord. Net als twee aansluitingen voor onboard ssd’s. Dat kan een leuke boost geven bij het opstarten van Windows of andere zware programma’s.

Stevig

De bouwkwaliteit van de SZ77R5 is prima. Het chassis is van aluminium en heeft geen scherpe randen. Ook voelt het goed stevig aan. Zeker als de kap er nog overheen zit. 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: barebones