abonneren

Scaleo E

Mediacenter pc in een fraai vormgegeven 43 cm kast.

Ondanks zijn fraaie av-look is dit mediacenter toch nog een stuk groter dan sommige andere mediacenter pc's. Deze Scaleo heeft wel veel aansluitingen aan de voorkant inclusief video-ingangen. Ook zijn er dvd-spelerknoppen en een display dat wat minder informatie geeft dan bij de andere mediacenters met display.

Deze Scaleo gebruikt tamelijk conservatieve hardware met een Pentium 4 in dit geval gecombineerd met geïntegreerde Intel graphics in de 915 chipset. Dit zien we terug in de prestaties die duidelijk achterblijven bij moderner uitgevoorde apparaten.

Net als bij mediacenters van Acer en Philips komt dit mediacenter dichter bij de consumentenelektronica apparaten, dankzij het grote aantal en variëteit aan audio en video aansluitingen. Zo heeft de Scaleo twee scart connectors één in en één uit. Een in acht tulpstekkers uitgevoerde 7.1 surround aansluiting is ook aanwezig.

De tv-beeldkwaliteit is goed met wat achterblijvende synchroniteit tussen beeld en geluid. Helaas zit er standaard maar een enkele tuner in. Het energiegebruik is bescheiden. Jammer is ook dat Fujitsu Siemens “vergeten” is aan het standby gebruik te denken dat met 87 watt toch bijzonder hoog is.
De Scaleo komt met een prima werkend, net compact toestenbordje met trackbal en multimedia toetsen. De afstandsbediening heeft de standaard mce-indeling in een eigen zwart jasje.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Fraai uiterlijk.
  • Veel aansluitingen
  • Fors formaat
  • Eén tuner
  • Energiegebruik
Fraai mediacenter met veel aansluitmogelijkheden. Is in de geteste uitvoering iets te eenvoudig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: