Raspberry PI opent eigen app store

Raspberry PI heeft een eigen app store geopend. Gebruikers van deze supergoedkope Linuxcomputer kunnen nu apps downloaden via de PI Store.

In de PI Store staan nu 23 apps klaar, meldt Raspberry PI. Onder andere LibreOffice, Asterisk en de klassieke spellen Freeciv en OpenTTD staan nu online om te downloaden. Ook is er commerciële software te koop met Storm in a Teacup van Cobra Mobile.

Met de PI Store kunnen ontwikkelaars van alle leeftijden hun games, applicaties en softwaretools delen met de rest van de gemeenschap. Dit kunnen zowel gratis als betaalde apps zijn om een extra zakcentje te kunnen verdienen. De app Storm in a Teacup laat zien waartoe dit kleine computertje in staat is:

De Raspberry PI is oorspronkelijk voor kinderen ontwikkeld met het oog op educatieve doeleinden. De computer wordt zo kaal mogelijk opgeleverd, zodat deze voor iedereen bereikbaar is met een klein budget. Dit project is in 2006 gestart.

De Raspberry PI kost ongeveer 33 euro. Daarvoor krijg je een behoorlijk krachtige hobbycomputer. Hij is momenteel uitgerust met een 700 megahertz ARM processor. De grafische processor kan full hd beelden verwerken in een resolutie van 1080p. Het werkgeheugen bedraagt 512 megabyte. De computer beschikt over de meeste benodigde aansluitingen zoals ethernet, usb en hdmi. De computer start op vanaf een sd-kaart met Fedora Linux. De afmetingen bedragen slechts 86 x 54 x 17milimeter.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Desktopsystemen

Tags: pc