abonneren

Quibus

Quibus bouwt systemen op maat. Voor 1300 euro levert zij een compleet mediacenter pc met als besturingssysteem Windows Vista Home Premium.

Een beetje luidruchtig, maar wel compleet

Deze naamloze set van Quibus is weliswaar geen hoogvlieger wat prestaties betreft, maar is wel zeer compleet. De computer beschikt naast de standaard onderdelen ook over een tv-tuner en wifi. De wifi wordt verzorgd door een meegeleverde sub dongel. Verder is er veel software op de pc geïnstalleerd zoals MS Work Suite (inclusief Word!), Encarta en Autoroute. Voor het gebruik van Encarta moet u wel de disk gebruiken. Hij staat niet volledig op de pc. Jammer is wel dat de pc niet stil is. Continue blaast het kleine kastje hoorbaar hard.

3 jaar garantie

Een pluspunt is de drie jaar lange garantie die Quibus geeft op het systeem. De meeste leveranciers geven maar 2 jaar.

Vista Mediacenter

De nieuwe Mediacenter functionaliteit van Windows Vista is in de Home Premium en Ultimate versies van Windows Vista aanwezig. De mediacenter functionaliteit is vooral intern op vele punten verbeterd en werkt naar onze ervaring beter dan voorheen. Vooral ook het gebruiksgemak is verbeterd met een handigere menustructuur en prettigere bediening. Ook verbeterd is de mogelijkheid tot het kijken naar online video. Zo is het kijken naar gehuurde videofilm, of uitzending gemist zelfs schermvullend heel goed te doen met een redelijke beeldkwaliteit. In vergelijking met Windows XP MCE is het geluid en beeld beter synchroon dan voorheen. Ook de tv-beeldkwaliteit is - afhankelijk van de bron -redelijk goed. Samen met de videorecorderfunctionaliteit, foto, video en muziek voegt het mediacenter wezenlijk iets toe aan de gebruiksmogelijkheden van de pc als entertainment center.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Vele gebruiksmogelijkheden
  • 3 jaar garantie
  • MS Works Suite mét MS Word
  • niet stil
  • Geen hoge prestaties
Deze Vista PC van Quibus is een complete mediacenter met veel gebruiksmogelijkheden. De prestaties zijn daarentegen aan de magere kant.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord