abonneren

Psile Combo Deal

Op zoek naar een mooi pc'tje voor in de woonkamer? Nexus komt met een 'offer you can't refuse': voor € 429 krijgt u de beschikking over een krachtige htpc op basis van het ION-platform.

Nexus noemt het de Psile Promotion Combo Deal: een bundel met de apart vormgegeven Psile-kast, een Point of View ION-MB330-1 Atom-moederbord, 2 GB ddr2-geheugen, een 500GB-harde schijf van Samsung, een Pioneer slot-in dvd multidrive en een speciale Pico-PSU-voeding om het geheel van stroom te voorzien. De hele set wordt als losse componenten afgeleverd en moet u dus zelf in elkaar sleutelen. De Psile-kast is mooi om te zien: hoewel de ruimte niet extreem efficiënt wordt benut (de kast had lager gekund), is er met het ontwerp weinig mis. De kap is van zwart of wit plastic; liever zien we geborsteld aluminium, maar dit zou de kast onnodig duur maken. Puntje van kritiek is de bevestiging van de kap: er komen geen schroeven aan te pas, waardoor u de kast niet aan zijn kap kunt optillen.
De binnenzijde van de Psile ziet er op het eerste gezicht erg clean en doordacht uit. Toch vormt het inbouwen van de componenten onbedoeld een uitdaging. Zo is de ruimte aan de achterzijde van de dvd-multidrive érg beperkt, waardoor er nauwelijks ruimte is voor de voedings- en sata-stekker. Het montagegat voor de stroomaansluiting van de Pico-PSU is juist weer iets te groot, waardoor de aansluiting te snel losschiet en in de kast verdwijnt. Wie de Psile Combo wil opbouwen dient dus over enige creativiteit te beschikken. Toch krijgen we uiteindelijk alle componenten in de kast gebouwd. We zijn erg te spreken over de mogelijkheid een 3,5-inch drive in te bouwen (waardoor de Psile ook als nas gebruikt kan worden). De meeste concurrerende behuizingen kunnen alleen een 2,5-inch drive herbergen. Eveneens uitgekiend is de manier waarop de casefan op elke mogelijke manier in de behuizing geplaatst kan worden. De airflow is dus altijd optimaal.
Het meegeleverde Point of View ION-bordje met Atom 330 is krachtig genoeg voor htpc-taken en eenvoudige games, mede dankzij de aanwezige GeForce 9400-gpu. Windows XP en Windows 7 Starter lijken de meest voor de hand liggende besturingssystemen; beiden draaien vlot op deze machine. Het moederbord ondersteunt vga, dvi en hdmi. Geluidspuristen kunnen gebruik maken van een optische of coaxiale digitale geluidsuitgang. Point of View heeft maar liefst zes usb-poorten op de backplate geplaatst, erg prettig. We zijn minder te spreken over de luidruchtige 40mm-fan, maar deze kunt u straffeloos verwijderen omdat de casefan in dit geval voldoende koelt. Wel hopen we dat Point of View in de toekomst met een bios-update komt waarmee de fan-snelheid automatisch geregeld kan worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • mooie behuizing
  • 3,5-inch harde schijf
  • goede koeloplossing
  • schoonheidsfoutjes bij inbouwen
  • prijzig
Wie niet bang is zelf een systeem in elkaar te schroeven heeft aan de Psile Promotion Combo Deal een leuk bouwpakket dat geheel naar de eigen hand te zetten is. Vooral de mogelijkheid een 3,5-inch drive te gebruiken geeft het systeem wat ons betreft meerwaarde. Is schijfruimte niet van belang, dan is het systeem aan de dure kant: voor amper € 300 heeft u een Asrock ION 330HT-BD met vrijwel identieke specificaties én ingebouwde blu-ray-drive.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord