abonneren

Predator G7200 Reaper

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Zo op het eerste gezicht is er – afgezien van de nette, blauwe kleur – weinig veranderd aan de Predator. De kast is nog van hetzelfde ontwerp - helaas dezelfde, matige kwaliteit - en Acer levert ook nog steeds dezelfde, prettige logitech toetsenbord en muiscombinatie mee. Wat is er dan wél veranderd?

Als we de behuizing openen van onze Predator Reaper, zien we dat een duo ATI Radeon HD4870-kaarten met 512MB geheugen en een vloeistof gekoelde AMD Phenom 9850 zich hebben genesteld in een MSI-moederbord met AMD 790FX-chipset. Een immense 8GB ddr2-800 geheugen dient als buffer tussen de érg vlotte Velociraptor harde schijf en de processor. Dat moet ruim voldoende zijn om swappen op de harde schijf te voorkomen.

Achterhaald


Nu lijkt dit een prima systeem – en dat is het in wezen ook – maar als u bedenkt dat de Phenom II al sinds december vorig jaar beschikbaar is, rijst al snel de vraag: waarom levert Acer nog een oude processor in zijn topsysteem? Allereerst is de Phenom II gemiddeld vijf procent sneller per kloktik dan zijn voorganger. Ten tweede is de Phenom II een stuk hoger geklokt. Kortom: de Phenom II is een stuk krachtiger en dus veel beter geschikt voor een gamingsysteem van dit kaliber.

En dat zien we duidelijk terug in de benchmarkscores. Allereerst komt de Phenom 9850 tot 9861 punten in Cinebench. Dat is natuurlijk te wijten aan de 2,5 GHz waarop deze quad core zijn werk doet. En dat zien we ook goed terug in 3dMark 2006 waar we een zeer magere 12.768 punten op het scherm zien verschijnen. In 3dMark Vantage scoort de Predator beduidend beter met 10.760 punten.

Even wachten


Acer heeft ons laten weten dat de eerste systemen met de Phenom II eind april worden geleverd. Ons advies is dus: wachten tot eind april, want wij hebben kunnen meten dat het minstens 10 procent in snelheid scheelt. En dat werkt verder door dan alleen een hogere cpu-score in 3dMark of een hogere score in Cinebench. Omdat de processor veel meer bandbreedte heeft, verdwijnt een groot deel van de bottleneck naar de videokaarten. Het resultaat: meer frames per seconde in spellen. En daar gaat het om bij deze pc.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Snelle harde schijven
  • Blu-ray
  • fijn toetsenbord en muis
  • Bejaard en dus relatief traag
  • Duur
Wij zijn niet onder de indruk van deze Predator van Acer. Hij scoort niet goed genoeg voor het forse prijskaartje dat Acer er aan gehangen heeft. Voor €1999 euro kunt u een veel snellere pc krijgen. Bovendien levert Acer deze serie vanaf eind april met de Phenom II, waardoor deze Phenom I echt ten prooi valt aan de snellere opvolgers van AMD en Intel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Laatste reactie