abonneren

Performer PC Cassiopeia

Norrod bouwt zijn eigen systemen die u via postorder of gewoon in de winkel kunt kopen.

Luxe

De Cassiopeia is een compleet lux uitgevoerd Vista systeem compleet met mooie LG breedbeeld monitor (1680x1050), Logitech 2.1 speakerset met afstandbediening en een zeer luxe multimedia Laserdesktop van Logitech. De computer zelf is uitgerust met 1 GB aan ramgeheugen, wat voor Windows Vista toch wel eigenlijk het minimum is. Wel is het geheugen erg snel (DDR2 -800). De grafische kracht wordt gehaald uit een passief gekoelde GeForce 7600 GT kaart. Er zijn twee flashgeheugen usb sticks meegeleverd. Handig, maar voor een Windows Vista systeem van dit caliber zijn ze overbodig als Readyboost sticks. In plaats daarvan had Norrod beter een geheugenkaartlezer in kunnen bouwen. Want deze missen we wel op een consumentenpc.

Office Overkill

Norrod rust zijn systeem uit met het gratisch AVG antivirus programma en MS Works. Ook is er naast MS Works ook nog een trial versie van Office 2007 geïnstalleerd. Deze overkill aan office applicaties zien we meer als systeemvervuiling.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Luxe Laser Desktop meegeleverd
  • Mooi 20" breedbeeld scherm
  • Snel geheugen
  • Geen cardreader
  • Office overkill
  • 'maar' 1 GB ramgeheugen
Het complete systeem van Norrod is lux en prettig in het gebruik. De prestaties zijn redelijk goed en biedt voor elke gebruiker wat wils.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: