abonneren

Performer PC Atlas

Norrod weet ondanks een beperkt budget toch een lux overkomend systeem te leveren met een beter dan gemiddelde speakerset en een luxe laser desktop.

Compleet systeem

Het complete systeem van NoRRod bestaat uit een (gevulde) computerkast samen met een LG L204WT 20” breedbeeld monitor, een Logitech Z-3e 2.1 speakerset en een luxe Logitech Cordless DT MX3200 Laser desktop. Wel missen we een kaartlezer. De LG monitor heeft een optimale resolutie van 1680x1050 met zowel een DVI als VGA aansluiting. De kwaliteit en de kijkhoek is goed.

De computer

Als we teruggaan naar waar het eigenlijk om gaat – de pc – zien we een Asus P5VD2-MX moederbord met een Intel Core 2 Duo 4300 op 1,8 GHz. Het moederbord heeft tevens een external sata aansluiting. Handig voor externe harde schijven die op deze poort aangesloten kunnen worden. E-Sata is namelijk vele malen sneller dan usb en firewire. Een 1 GB DDR2 533 MHz module zorgt voor het werkgeheugen. De harde schijf van 320 GB is goed voor het verwerken van 67 MB per seconde volgens SiSoft Sandra.

Andere koeler

De cpu koeler is van een derde partij wat zorgt voor minder blaasherrie. Ook leuk om te vermelden is dat de passieve koeling op de videokaart – een ATI Asus EAX1300Pro Silent 256MB – enigszins uitklapbaar is om zo zijn warmte efficiënter te verdelen. De rest van de kast ziet er goed uit, hoewel hier en daar een kabeltje wel wat beter weggewerkt had mogen worden.

Office Overkill[/h2)Uit gebruiksvriendelijk oogpunt is er een trial van Office 2007 bijgevoegd. Deze is compleet geïnstalleerd met alle toeters en bellen er op en er aan. Ook is er MS Works mee geïnstalleerd. Twee office systemen naast elkaar dus waarvan één een trial. Een minpuntje voor Norrod voor de systeemvervuiling.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Luxe compleet systeem voor een gunstige prijs
  • Office Overkill
  • Geen cardreader
NoRRoD laat zien dat die luxe pc’s kan bouwen met goede specificaties. Wel jammer is dat er wat minder aandacht is besteed aan het wegwerken van kabels en de installatie van zowel MS Office (trial) als MS Works.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Laatste reactie