abonneren

Pavilion M7490

HP blijft bij de traditionele verticale miditoweruitvoering voor mediacenter pc's.

Terwijl HP in de Verenigd Staten wel een mediacenterpc levert in een fraaie av-look. Is het vasthouden aan de traditionele pc-uitvoering, gezien het beperkte succes van de mediacenters in Nederland niet heel onlogisch. We twijfelen er niet voor niets aan of de huidige mediacenters in het algemeen de plaats naast de tv-wel verdienen.

De Pavilion heeft wel een fraai grijs met zilveren uitvoering, met bovenop de mogelijkheid een hp cameradock in te bouwen. Achter luikjes de aansluitingen voor zowel audio, usb als video en niet te vergeten de 'Personal media drivebay” een removable disk die ook met de meegeleverde voeding als losse usb schijf te gebruiken is. Handig om de foto's mee te nemen naar opa en oma.
De Cardreader zit direct bereikbaar bovenin, zodat als het apparaat op de grond staat er niet te veel gebukt hoeft te worden.
Met twee optische drives; een dvd-writer met lightscribe en dvd rom speler, is de pc wel heel compleet uitgerust. Zelfs een draadloos netwerk ontbreekt niet en ook een fraai draadloos toetsenbord, muis en afstandsbediening zijn aanwezig.

Jammer is dat deze Pavilion geen dvi-aansluiting heeft terwijl ze er nota bene en een heel mooi 19 inch breedbeeldscherm bijleveren met zowel dvi- als vga-aansluiting. Deze monitor doet het met een hoge resolutie van 1440 bij 900 bijzonder goed, met een mooi een helder en scherp beeld met een goede kijkhoek.

De prestaties van de pc zijn goed maar zeker gezien de specificaties relatief bescheiden. Dankzij de dualcore Pentium D is de responsiviteit van het systeem prima. Het tv-beeld is redelijk net als de synchroniteit van beeld en geluid. Jammer is dat ook hier een tweede tv-tuner ontbreekt.

De Pavilion is bijzonder zuinig met energie in de standby- en uit-stand. Ook maakt hij erg weinig lawaai.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Inclusief monitor
  • Extra portable schijf
  • Energiezuinig
  • Één tuner
Een bijzonder veelzijdige, rijk uiteruste pc met jammer genoeg maar één tuner.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie