abonneren

Optiplex FX160

Deze moderne mini-pc is vooral bedoeld voor gebruik in zakelijke netwerken en thin-client toepassingen. Afhankelijk van de configuratie is hij echter ook als op zichzelfstaande mini-pc te gebruiken.

Een klein, compact kastje dat net als de Eee Box van ASUS zowel op het bureau als achter het scherm gehangen kan worden. Bijzonder is dat Dell niet gekozen heeft voor een chipset van Intel, maar bij concurrent SiS heeft gewinkeld. Dat uit zich niet in zichtbare bijzondere voordelen.

De vier varianten van deze mini hebben ieder een eigen uitdossing: dual-core, single-core, met harde schijf en zonder. Deze systemen zijn niet bedoeld voor thuisgebruik, maar voor gebruik in zakelijke omgevingen als client aan een grote server. Dat zien we ook aan de relatief hoge prijs die Dell rekent voor dit model, al is hier dan wel drie jaar garantie, volgende dag aan huis bij inbegrepen. Leuk is dat ons testmodel Bluetooth aan boord heeft en er optioneel draadloos netwerk beschikbaar is. Met 1 GB werkgeheugen, een Atom met één processorkern en een 80 GB harde schijf is dit niet de meest snelle en uitgebreide configuratie.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • compact
  • veel opties mogelijk
  • niet goedkoop
Dankzij de compacte verschijning en verschillende configuraties geef deze mini-pc een praktische invulling aan het client-server computer gebruik. Vooral bedoeld voor (klein)zakelijk gebruik.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: