abonneren

oneTwo M U7645

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Packard Bell brengt de oneTwo M U7645 uit, een toegankelijke alles-in-een-computer uitgerust met tv-tuner en touchscreen. Kunnen uw pc en televisie de deur uit?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de televisie kunt u voorlopig gewoon laten staan. Het scherm van deze oneTwo M heeft een diagonaal van slechts 20 inch, met een bijpassende resolutie van 1600 bij 900 pixels. Daarnaast heeft deze all-in-one-pc weliswaar een tv-tuner, maar overige tv-aansluitingen zoals hdmi, component en scart ontbreken. De oneTwo M is dus geen vervanging voor uw televisie, maar als tweede (of derde) tv is de oneTwo M zeker handig.

De specificaties van de oneTwo M zijn netjes. De computer heeft 4 GB intern geheugen en draait op een Core 2 Duo T4300-processor. Helaas is de grafische chipset, een Intel GMA 4500M, geen hoogvlieger en de 320GB-harde schijf is wat aan de krappe kant. Deze minpuntjes worden gecompenseerd door de ingebouwde tv-tuner, die zowel dvb-t- als analoge signalen accepteert. Als u niet om de tv-tuner maalt, kunt u ook kiezen voor de oneTwo M U7641. Deze heeft geen tuner, maar wel een harde schijf van 750 GB. Dat lijkt er al meer op!

Uiteraard is de oneTwo M ook aan te sluiten op het netwerk: u kunt hierbij kiezen voor gigabit ethernet-aansluiting of wifi (802.11b/g/n). Verder beschikt de oneTwo M over zes usb-poorten, een 5-in-1 kaartlezer, geïntegreerde webcam en een dvd-brander.

De oneTwo M wordt behoorlijk compleet uitgeleverd. Zo vinden we in de doos een draadloos toetsenbord, draadloze muis en afstandsbediening terug waarmee u de computer kunt bedienen. Qua software vinden we de oneTwo M iets té overcompleet. Zo is er wel heel veel software voorgeïnstalleerd, iets wat standaard is bij computers van Packard Bell. Het meeleveren van de Microsoft Works Suite én de 60-dagen proefversie van MS Office is een beetje teveel van het goede. Ook zijn we niet gecharmeerd van de voorgeïnstalleerde Norton-software. We worden liever voor de keuze gesteld om deze software wel of niet te installeren bij de eerste ingebruikname. Toch zijn er ook positieve uitschieters: zo zijn we gecharmeerd van de meegeleverde Adobe Photoshop Elements 7 voor het beheren van foto's. Packard Bell heeft hierbij voor het volledige pakket gekozen, niet voor een proefversie. Ook het Nero 9 Essentials-pakket is handig, in verband met de aanwezige dvd-brander.

Zoals gezegd beschikt de oneTwo M over een touchscreen. Packard Bell heeft dan ook voor een eigen applicatie-interface gezorgd waarbij deze manier van besturen beter tot zijn recht komt. Deze interface kunt u gemakkelijk oproepen door de rechterbovenhoek van het scherm aan te raken. Vervolgens heeft u toegang tot diverse spelletjes, MS Paint en Microsoft Surface Collage, waarin foto's bekeken, gedraaid, gezoomd en geschoven kunnen worden. Het is duidelijk dat de GMA 4500M-chip te zwak is om deze applicaties soepel te draaien en dat is jammer. Packard Bell had er verstandiger aan gedaan voor een andere grafische chipset te kiezen, zoals de GeForce 9300. Hd-films spelen overigens wel vloeiend af, zelfs mkv-filmbestanden met 1080p-resolutie. De schermresolutie is overigens te laag voor de weergave van full-hd-beeld. Gamen is dankzij de grafische chipset slechts beperkt mogelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • all-in-one-design
  • prettig touchscreen
  • weinig schijfruimte
  • matige grafische prestaties
  • teveel software voorgeïnstalleerd
De Packard Bell oneTwo M U7645 is een aardige thuiscomputer met redelijke prestaties, waar het hele gezin wat aan heeft. Toch zien we liever een krachtigere grafische chipset: dat maakt de 'touch-beleving' net wat vloeiender.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie